Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Goda insatser och individuella prestationer ska betala sig – lönespridningen måste öka

Annons

Vision och arbetsgivarparten Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har kommit överens om att jobba för en större lönespridning. Det innebär att vi som parter tillsammans ska öka möjligheterna för en bättre lönekarriär för våra medlemmar som jobbar i välfärdssektorn.

Vi har kommit överens om individuella löner, men ser ändå en väldigt sammanpressad lönestruktur för flera yrkesgrupper, som till exempel tandsköterskor och medicinska sekreterare. Mönstret måste brytas så att goda insatser, erfarenheter och utbildning lönar sig bättre än i dag. Det är inte rimligt att individers individuella prestationer inte betalar sig bättre. Välutbildade och erfarna yrkespersoner måste ges en ingångslön som motsvarar kompetensen.

Vision är överens med SKL om att vi ska ha en lönesättning där goda resultat och insatser synliggörs och ligger till grund för individuell och differentierad lön. Nu måste den överenskommelsen bli praktisk lönepolitik på varje arbetsplats där vi har slutit avtal med varandra.

Lönespridningen måste öka.

Gudrun Kornijenko, ordförande Vision Region Västernorrland

Ylva Byström, vice ordförande Vision Region Västernorrland

 

Läs också:

Besviken sjuksköterska: Jag vill ha en framtid och ork till fritid – därför skriver jag på för en annan arbetsgivare

Både snålt och osmart att inte ge sjuksköterskorna högre lön – stafetterna kostar ju massor

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel