Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God jul för Frölunda

Efter fyra raka övertidsmatcher blev det en fullpoängare för Frölunda i sista omgången före juluppehållet, seger borta mot Skellefteå med 5-3.

Göteborgarna passerade Skellefteå i tabellen dessutom.

Två lag som ville vinna, bra match och med högt tempo, något som gästerna behärskade bäst.

Förre Skellefteåspelaren Tobias Viklund stod för häftigaste grejen i första perioden. I boxplay, efter en åkning över hela rinken, snodde Frölundabacken med sig pucken bakom motståndarkassen, med ett par slappa motståndare i hasorna vände han in framför mål och lyckades vispa in pucken bakom Andreas Hadelöv.

Frölunda disponerade pucken mer än vad som är hälsosamt för Skellefteå på hemmaplan och hade dessutom rappare och säkrare passningsspel. Skellefteås försvarsspel, som under hösten var mycket bra, verkade nu glest och ostrukturerat. Att det stod 3-1 till Frölunda efter den andra perioden var helt på sin plats.

Tre Kronors Joel Lundqvist (ett mål, en assist) såg för övrigt rapp och pigg ut, formkurvan pekar upp. Detsamma gäller landslagskollegan Fredrik Pettersson (ett mål, två assist).

Hemmalaget rivstartade i sista perioden och fick snabbt 2-3. Behöll trycket, pucken dansade framför Frölundakassen - gastkramande. Matchens avgörande kom i mitten av sista rundan då gästerna satte två puckar på sju sekunder.