Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gnällspikarna förlorade kampen om Kanaludden

Med tanke på den bekymmersamma utvecklingen för Härnösand, under de senaste åren, är det glädjande att konstatera att kommunen i alla fall kämpar vidare på egen hand för att utveckla sin vackra stad med historiska anor. Och att gnällspikarna förlorade.

Det avgörande beslutet för ett hotell på Kanaludden har nu fattats av kommunfullmäktige. Detta är ett mycket välkommet besked.

Hotellfrågan avhandlades under det senaste fullmäktigesammanträdet, och där sa man sa ja till att upprätta en detaljplan för projektet som även inbegriper en entreprenadisering av den kommunala simhallen. Det senare handlar naturligtvis om att kommunen bidrar till att ge projektet nödvändiga ekonomiska grundförutsättningar, vilket är helt rätt strategiskt tänkt från kommunledningens sida.

Denna chosefria inställning till privata utförare borde kunna tillämpas på ännu fler områden av den rödgröna majoriteten. Nåväl,

De inblandade i tillblivelsen av hotellprojektet, med kommunalråd Fred Nilsson (S) i spetsen, ska verkligen hedras för att de stod upp mot den högljudda minoritet bakåtsträvare som motsatte sig hotellplanerna. Tyvärr dyker det i princip alltid upp sådana personer när de får höra talas om att någon entreprenör vill investera mångmiljonbelopp på byggande...

Argumenten mot hotellet har nämligen i huvudsak präglats av så kallad nimbyism (not in my backyard). Det vill säga, den mentalitet som säger att man alltid vill att det ska byggas "någon annanstans" än i det egna närområdet.

Det bör dock påpekas att ett nytt hotell på Kanaludden inte enbart är en angelägenhet för Härnösand utan att det kommer att bli betydelsefullt för hela Höga kusten-området.

Noterbart är att det nu endast är Kramfors bland kommunerna i Ångermanland som inte kan erbjuda besökare och turister ett relativt nybyggt hotell.

Det borde vara en tankeställare om något.