Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GM ökar återbetalningstakten

Saab-ägaren General Motors (GM) planerar att betala tillbaka omkring 8 miljarder dollar till regeringarna i USA och Kanada fram till juni 2010. Återbetalningstakten på det statliga stöd GM fått är därmed högre än vad som tidigare uppgetts som mål.

Vi avser att betala skulden. Vi kommer vara färdiga i juni, säger GM:s ordförande och tillförordnade vd Ed Whitacre i en kommentar.

GM har inför de planerade avbetalningarna en total skuldbörda på omkring 17 miljarder dollar.

Whitacre tog över GM för två veckor sedan, då den förre GM-chefen Fritz Henderson överraskande lämnade sitt uppdrag. Henderson hade då bara varit högsta chef sedan i mars, då Obama-regeringen tvingade företrädaren Rick Wagoner att avgå i samband med ett omfattande stödpaket.

Merparten av det statliga stödet till GM på totalt 50 miljarder dollar har redan konverterats till aktier, vilket har gjort Obama-regeringen till majoritetsägare i Saab-ägaren.