Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glöm inte kolla kvittot

Glöm inte i att verkligen kontrollera ditt kvitto sedan du varit och handlat mat. Risken är stor att du hittar felaktigheter och betalat mer än du tror. Speciellt när det gäller extrapriser. Den varningen kommer från Ritva Tuohimaa i Västby.

Hon har flera gånger varit med om att kvittot inte stämmer. Det verkar dessutom förekomma periodvis i olika livsmedelsbutiker.

- En småbarnsfamilj kan förlora en hel del pengar på det sättet, kunderna blir lurade och många får betala för mycket, säger Riva Tuohimaa.

Hennes erfarenhet är att butikerna många gånger skyltar om ett extrapris, men sedan i kassan får man ändå betala ordinarie pris. Något som många kunder överhuvudtaget inte ens upptäcker.

Andra gånger tror man sig ha tagit en extraprisvara, men sedan visar det sig att en det är en helt annan vara som har nedsatt pris.

- Ofta lämnar folk dessutom kvar kvittot eller så kontrollerar man det hemma och ids då inte höra av sig till butiken om det är fel.Läs mer i fredagens TÅ.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92