Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glenn Nordlund serverade semlor i Huggsjöstugan

Det är lördag och det är öppet hus i Huggsjöstugan. Gnistrande fint väder bäddar för en skidtur på dryga två kilometer från Backsjö. När man kommer fram möts man av Glenn Nordlund i baren.

IF ÖKA är en ideell idrottsförening öppen för alla anställda inom Örnsköldsviks kommun. Honnörsord är kamratanda och god fysik, vilket Glenn Nordlund ställer sig bakom till hundra procent. I dag är det Glenns tur att servera gästerna Huggsjöstugans specialitet, semlan.

Glenn verkar trivas och gläds åt att se så många barnfamiljer komma in. Goda vanor i barndomen tar man sedan med sig i livet vilket bådar gott för framtiden.

Jag pratar med några föräldrar, vilka själva som barn åkte till Huggsjöstugan. Nu kommer nästa våg.

Läs även: Nytt semmelrekord under månskensturen

Glenn tycker försäljningen gått bra. Korven tog slut, men semlorna räckte åt alla. Klockan tre var det dags att stänga och summera dagen. Etthundratjugo sålda semlor blev det. Inget rekord, men en bra siffra i alla fall, då det samtidigt var ÖA-loppet på Skyttis och Hockeyfest på Hörnsjön.

Glenn gillar själv semlor, men håller sig till semmelsäsongen. Den startar på fettisdag och räcker till påsk. Helst ska det vara hembakta semlor, som han själv deltar i att baka, när tiden medger. Fast i Huggsjöstugan blir det givetvis en semla från Viktoriabageriet.

Avslutningsvis vill Glenn understryka hur fint han tycker det är med Rutbergsområdet och hur värdefullt det är att ha det så nära inpå knutarna. Glenn vill ge en stor eloge till alla, som på ideell basis bidrar med egna arbetsinsatser för att det ska bli trivsamt för Örnsköldsviksborna att gå på tur. Ett besök på Rutbergshotellet ingår i planerna framöver. Då kan du samtidigt passa på att åka förbi det fina konstverket målat av Bo Westberg Gren uppe vid Tomten blev mitt slutord till kommunstyrelsens ordförande.

Kjell Larsson

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel