Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glaxo planerar för malariavaccin

Annons

Det brittiska läkemedelsbolaget Glaxo Smith Kline (GSK) planerar att söka tillstånd för Mosquirix, ett nytt vaccin mot malaria, om två år. I planen ingår att dra ned på vinstmarginalen i projektet för att säkra att vaccinet blir tillgängligt i de värst drabbade länderna.

Försäljningen blir räknat i dollar väldigt liten. Vi måste försäkra oss om att vi inte gör något som motverkar att andra bolag ger sig in i detta forskningsområde, sade GSK:s vd Andrew Witty i en kommentar.

Vinstmarginalen för Mosquirix-projektet, som väntas genomgå avslutande kliniska tester 2011, hamnar enligt Witty troligen på 5 procent.

Han tillade att GSK även avser att bjuda in andra att ta del av 13 500 potentiella preparat för behandling av malaria för att stimulera nya tester och utveckling av framtida läkemedel.

Detta är i allt väsentligt byggstenarna av vilka alla våra läkemedel har byggts, sade Witty.

I fjol öppnade GSK dörren till 800 patent relaterade till tropiska sjukdomar för forskare från utvecklingsländer.