Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjespridare Ewy & Bror Munther i Ö-vik gör underverk

När Ewy och Bror Munther började spela och sjunga tillsammans på 90-talet fick de höra på en konferens för cirka 1000 personer i Skellefteå att de med sin sång, musik och glada humör var riktiga glädjespridare.

Alice Babs sjöng ”Den som glad är gläder andra” för mer än 60 år sedan och det har makarna Munther tagit fasta på. Så sant som det är sagt, ingen gillar en pessimist, men alla gillar ”Glädjespridarna” Ewy&Bror Munther.

Hos EFS Gullänget sjöng de ut sin glädje i ”Åh-Åh-Åh-Åh vad Gud är god mot mig” med samma övertygelse som Rock Olga gjorde i ”What you’ve done to me”.

Bror berättade hur han i sin ungdom kom i kontakt med Jan Sparring vid en dans på Folkets Park. I pausen klev Jan Sparring upp på scen och sjöng ”Ovan där” vilket har satt sina spår hos Bror. Självklart hängde alla på EFS Gullängets musikcafé med Ewy&Bror Munther i ”Ovan där”.

Man ska leva som man lär. Genuina, mysiga Munthers lät mycket trovärdiga med sina andliga sånger under timmen hos EFS Gullänget, som tog slut i ett huj.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel