Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GLÄDJEBESKEDET: Storsatsning på livesänd fotboll – se premiärmatcherna för ALLA Ö-vikslag i helgen

Fotbollen har fått grönt ljus för säsongsstart.
Det innebär att det även är grönt ljus för Allehandas satsning på direktsända matcher. Vi startar starkt med tre matcher med Ö-vikslag redan på söndag.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda våra användare detta, säger sportreportern Jon Häggqvist inför helgens startskott.

Det har varit en lång väntan och hälften av den fotbollssäsong som i grund och botten var planerad har gått upp i rök – men nu är det äntligen dags för avspark.

Regeringen och folkhälsomyndigheten har gett klartecken för den nationella utomhusidrotten att starta upp igen och när begränsningen för resor upphävs på söndag kan den norrländska fotbollen kicka igång.

Allehanda rivstartar och sänder inte mindre än tre (!) matcher på söndagen. Det handlar om Själevads hemmamatch mot Infjärden i damernas division 1 samt mötena Friska Viljor–Notviken och Piteå–Gottne i herrarnas division 2. Själevad har avspark 13.00, Gottne 14.00 och FV 16.00.

– Det har minst sagt varit en märklig vår, men hälsan går alltid först och även som sportnörd har man full förståelse för att idrotten har fått pausa på grund av läget i landet, säger Jon Häggqvist och fortsätter:

– Nu när det äntligen är grönt ljus igen känns det fantastiskt roligt att kunna erbjuda livesänd fotboll på vår sajt. Särskilt med tanke på att det fortfarande är restriktioner som gör att publik inte är tillåten på arenorna.

Bonnier News Local – tidigare Mittmedia – som Allehanda ingår i har tillsammans med flera andra mediekoncerner investerat i sändningsrättigheten för division 1 dam samt division 2 och 3 herr för de tre kommande åren. Över 30 sändningar är inplanerade den här säsongen och utbytet över koncerngränserna möjliggör exempelvis att vi kan sända Gottnes bortamatch i Piteå.

Jon Häggqvist kommenterar Friska Viljors möte med Notviken på söndagen och har längtat efter att få referera fotboll igen.

– Ja, möjligen kommer jag att vara lite ringrostig men jag har verkligen saknat att ha ett headset på mig. Det är någonting speciellt med att leda en direktsändning.

Vad har du för tankar inför säsongen när det gäller Ö-vikslagen?

– Det enda jag tror mig veta med säkerhet är att Själevad blir ett topplag i division 1. De har värvat mycket intressant och kommer framför allt att vräka in mål med tanke på den offensiva styrkan i truppen.

– FV och Gottne är lite mer svårbedömda sett till både ruljans i trupperna och styrkeförhållandena i serien – men det kommer alldeles säkert att bli ett intressant race om titeln "Ö-viks bästa herrlag", säger Jon Häggqvist.

Frågor och svar om livefotbollen på Allehanda.se – här är ALLT du behöver för att se premiären i helgen:

Jag har ju papperstidningen, då borde väl detta ingå?

– Självklart. Det enda du behöver göra då är att aktivera ditt digitala konto på allehanda.se.

Pluskund då, hur blir man det?

– Jätteenkelt, du går bara in via denna länk: https://kund.mittmedia.se/paket/allehanda

Var sänds matcherna?

– Samtliga lokala matcher som vi sänder den här säsongen ser du som är kund på allehanda.se och i vår app.

Hur får man hjälp om det strular?

– Vår kundtjänst har öppet vardagar på kontorstid. Dit kan man skriva eller ringa. För att vara helt på den säkra sidan, kolla så att du kan logga in redan redan innan helgen när fotbollen sätter igång. Här är direktlänken till Allehandas kundservice.

Hur kan jag förbereda min telefon eller min läsplatta på bästa sätt?

– Se till att ha den senaste systemuppdateringen installerad på din enhet, samt den senaste versionen av Allehandas app.

Hur tar man bilden från sin lilla telefon eller dator till sin stora TV?

– Från datorn till teven är det enklast med en HDMI-kabel.

– Har du en Apple TV så går det att skicka bilden från din enhet upp på din teve.

– Vår app stödjer tyvärr inte chromecast, men det går ändå att casta om du gör det från webbläsaren på telefonen eller paddan (allehanda.se) istället för från appen.