Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet – Andersson uttagen till OS: "Blev förvånad"

Vad packar man i resväskan när man ska till ett olympiskt spel?
Det kan Ebba Andersson börja klura på.
20-åringen blev på onsdagen uttagen till OS i Pyeongchang.

– Det känns jättekul, jag blev väldigt förvånad när jag fick beskedet, säger Andersson till TT.

Sveriges Olympiska Kommitté lämnade på onsdagen glädjande besked till nio idrottare som får chansen i OS. Två av dessa – skridskoåkaren Nils van der Poel och Ebba Andersson – är uttagna enligt det så kallade Framtidskriteriet.

"Det innebär att en lovande aktiv på väg mot sitt första OS kan tas ut om denne bedöms kunna prestera toppresultat vid nästkommande OS. Utvärderingar visar att OS-erfarenhet och rutin är bra investering för framtiden.", skriver SOK på sin hemsida.

– Jag hade inte väntat mig att få besked så här tidigt, men det är väldigt bra. Nu kan jag verkligen förbereda mig på bästa sätt, säger Ebba Andersson, som inte kommer att förändra sitt tränings- eller tävlingsupplägg trots beskedet:

– Jag ska inte köra Tour de ski, det var bestämt sedan tidigare. Nu ska jag träna lite och någon vecka efter nyår ska jag köra i skandinaviska cupen. Och därefter blir det världscuptävlingar, säger hon till TT.