Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädje på Sandö efter regeringsbesked

- Nu kan vi pusta ut eftersom vi vet att Sandö blir en av två skolor som finns med i den nya myndigheten, säger Rune Moberg som är chef för Räddningsverkets skola på Sandö.

I tisdags presenterade regeringen den proposition som innebär att en ny myndighet för "samhällsskydd och beredskap" bildas från och med 1 januari 2009. Myndigheten tar över de verksamheter som tidigare bedrivits av Räddningsverket, Krisberedskapsmyndigheten och Styrelsen för psykologiskt försvar.

På Sandö har man under en lång tid känt oro för hur skolans verksamhet ska påverkas inför en omorganisation av samhällets krisberedskap. Kommer Räddningsskolan att bli kvar? Om inte vad blir då konsekvenserna för räddningsgymnasiet och Folke Bernadotteakademin?

Tisdagens besked gav svar på några av frågorna. Räddningsskolan på Sandö blir kvar medan skolorna i Skövde och Rosersberg läggs ner.

- Det känns verkligen skönt. Nu vet vi att vi finns med i den nya myndigheten. Vilka förändringar det sedan blir av det här vet vi inte i detalj, säger Rune Moberg.

/Allehanda.se