Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gladare stad med stickgrafitti

Stadskärnan ska bli varmare och gladare. De som tagit på sig den uppgiften är inte några strateger vid skrivbord utan missionen bärs av gräsrötter. Stickgraffitin har nått Örnsköldsvik.

Darwins pojke i Museiparken har fått pulsvärmare och halsduk. På en balkong sitter en pärlplatta uppsatt med dubbelhäftande tejp och några stolpar pryds med färgglada överdrag.

Den världsomspännande stickvågen har nått vår lilla stad.

Bakom alltsammans står en grupp ungdomar som kallar sig Frank Goes Black. De vill vara anonyma eftersom hemlighetsmakeriet är en del av projektet.

- Det blir så mycket intressantare då, säger en av konstnärerna. Det som är lite hemligt lockar mer.

Tanken föddes av den enda stickkunniga i gruppen som kom i kontakt med stickrörelser via internet.

- Det handlar om frihet, att få göra lite som man vill och framför allt vill vi göra folk glada. Vi omges av så mycket fult klotter och det här är en motvikt till detta.

Att stickgrafittin nu kommit till Örnsköldsvik är något som vår stickambassadör Ulf Edberg vid museet välkomnar. Han har för övrigt fått en hyllning av Frank Goes Black i form av en utsmyckning vid museet.

- Äntligen, världen blir genast lite mjukare. Jag tycker om det som görs med omsorg och det som gör människor glada. Det här är oförargligt.


Läs mer i onsdagens ÖA.KRISTINA SANDIN
070-580 41 14