Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gladan får nya ägare

Efter att under några år drivit restaurang Klasson i Bollstabruk tar Jeanette och Lars Eriksson över restaurang Gladan i Kramfors. Därmed försvinner också lunchserveringen i Bollsta folkets hus.

Det var 2004 som Jeanette och Lars Eriksson började arrendera restaurang Klasson på uppdrag av Byggnadsföreningen Kamraterna. De tog även hand om serveringen i samband med konferenser och nöjesarrangemang i Bollsta folkets hus och Kramfors folkets park.

- Vi stängde för luncher 14 januari men fortsätter med den övriga verksamheten till sista mars.

Det var den dåliga lönsamheten med lunchserveringen som gjorde att paret sade upp arrendet. Istället har man nu köpt restaurang Gladan i Kramfors. Måndag 25 februari tar Erikssons över Gladan. Jeanette får huvudansvaret för den dagliga verksamheten medan Lars tar hand om kontoret.

- Vi tar över delar av Gladans personal, berättar Jeanette som blir en av restaurangens tre kockar.

Till att börja med fortsätter man att driva Gladan som tidigare. Det vill säga med lunchservering samt nöjeskvällar fredagar och lördagar. Planer finns på att öppna restaurangen under helgerna även för renodlade matgäster.

- Successivt ska vi göra förändringar genom att bland annat renovera och även bygga ut lokalytan samt byta ut en del möbler.

I dagarna håller paret på att avveckla och tömma restaurang Klasson. De tvivlar på att det blir någon mer lunchservering i folkets hus.

/Allehanda.se