Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada julklappen från hälsocentralen i Nyland: "Vi kommer att ha öppet hela sommaren 2018"

På julafton levererades en efterlängtad julklapp till boende i Nyland.
Hälsocentralen på orten kommer att hålla öppet i sommar efter flera år med sommarstängt.

Annons

"God Jul önskar vi alla våra patienter! Vår klapp till Er är att vi kommer ha öppet i Nyland hela sommaren 2018!"

Det meddelandet skickade hälsocentralen i Nyland ut under julaftonsmorgonen. Och att döma av antalet tummen upp på inlägget är det många som gillar nyheten.

"Fantastiska nyheter", "Sagolikt, äntligen", och "Fantastiskt skönt att slippa detta strul med läkarna i Kramfors..." är några av kommentarerna.

För under ett antal år har hälsocentralen packat ihop verksamheten under sommarmånaderna och patienter har fått bege sig just till Kramfors för sina vårdbesök. Något som allmänheten i sommar alltså kommer att slippa.

Hälsocentralen har under flera år haft svårt att rekrytera läkare och haft stort behov av stafetter. Kanske kan den nöten vara något att knäcka till nästa jul – i alla fall finns önskan med på allmänhetens lista.

"Nu är drömmen då bara att det skulle gå att få några fasta bra läkare på heltid i Nyland", skriver en person på hälsocentralens julaftonsklapp.

Läs också:

Kritik mot bemanningen på landstingets hälsocentraler efter granskning

Nu går det att boka hälsovård på webben – Nylands hälsocentral igång