Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gjorde slottsaffär - dog i krasch

Annons

En kinesisk affärsman och en fransk vinentreprenör befaras ha omkommit i en helikopterolycka - bara några timmar efter att ha gjort upp om att ett vinslott i sydvästra Frankrike skulle byta ägare.

I helikopterolyckan tros totalt fyra personer ha omkommit.

Lam Kok, ägare till den Hongkong-baserade företagsgruppen Brilliant, köpte i fredags slottet Chateau de La Rivière i Bordeaux av James Grégoire. Bilder spreds av handslagen mellan säljare och köpare med fruar. Investeringen skulle enligt medier bli den största kinesiska hittills i Bordeaux.

Säljaren tog därefter med sig Lam Kok, köparens son och en kinesisk tolk på en flygning över fastigheten.

Helikoptern kraschade i Dordogne-floden, nära staden Lugon-et-l'ile-du-Carnay. En jägare säger till lokaltidningen Sud-Ouest att han såg kraschen och två personer i vattnet.

På kvällen hittades en av de vuxna omkomna. När helikoptern lokaliserades på lördagen hittades pojken, som var 11-12 år, död.

Dussintals slott i Frankrike har på senare år köpts av kinesiska affärsmän. Efterfrågan på vin har ökat brant i Kina och produktionen inriktas ibland direkt på den kinesiska marknaden.

Släkten Grégoire äger flera slott med vinodlingar. La Rivière-slottet har ibland kallats "Fronsadais-traktens Versailles".

Lam Kok ska ha haft för avsikt att förvandla slottet till lyxhotell med spa.

Mer läsning

Annons