Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gitarrist från Sollefteå fick publiken på Kom In i Ö-vik att må gott

Fredag 17 januari droppade det in folk på Kom In ända fram tills Kom In-värdinnan Annelie Bergquist strax före klockan 13 utbrast: Det är så roligt att se att ni är så många som kommit hit för att lyssna på Kent Sundberg som vi hälsar välkommen med en riktigt varm applåd.

Gitarristen Kent Sundberg från Sollefteå stod och väntade på att få köra igång en timmes dansmusik. Efter en hastigt svepande blick på publiken i den närmast fullsatta lokalen så skämtade han till det med att han måste tänka om och lägga hårdrocken åt sidan.

Kent Sundberg inledde med Thore Skogmans ”Ensam jag är”, men det behövde han inte vara så länge. Dansen drogs igång med att Karin Vinter och Lisbeth Winter visade den något avvaktande publiken vägen genom att bjuda upp var sin kavaljer från Sidensjö. Vid Donnez ”Lite mer än nada” som blev nästa låt, blev golvet raskt fyllt med dansande par som höll ömt om varandra då Kent Sundbergs musik inbjöd till det.

Den ena danslåten mer smäktande än den andra avlöste varandra. Allt och då menar jag precis allt blev romantiskt med Kent Sundbergs sång till gitarren och bakgrunderna på synten. ”Jag trodde änglarna fanns bara bara i himmelen”, ”Good luck charm”, ”Blue Hawaii” och Peter Grundströms ”Jag vill ge dig tusen rosor” är några exempel på de kramgoa låtarna som vi fick dansa till i 75 minuter innan Kent Sundberg ställde undan gitarren.

Till alla som gillar romantisk dansmusik kommer här en glad nyhet. Torsdag 13 februari spelar Kent Sundberg på Bjästagården 13:30, men först nyårsdansen som Birgitta Sidner med Sven-Rogers hjälp bjuder upp till torsdag 23 januari på samma plats och samma tid.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel