Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Getinge vinstvarnar

Annons

Medicinteknikbolaget Getinges vinst för tredje kvartalet kommer att bli betydligt lägre än vad marknaden väntar sig, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

När Stockholmsbörsen öppnade i morse rasade Getinge-aktien med omkring nio procent.

Vinstvarningen från Getinge är den andra på kort tid. I början av 2013 kom ett liknande pressmeddelande från bolaget några dagar före delårsrapporten skulle släppas.

För det har bolaget straffats på börsen. Sedan årsskiftet är aktievärdet oförändrat medan Stockholmsbörsen som helhet har stigit med runt 14 procent.

Vinsten före skatt bedöms bli 560-570 miljoner kronor. Den svagare utvecklingen beror på en ogynnsam produktmix inom divisionen critical care, en tidsförskjutning av effekterna relaterade till TSS-förvärvet, den amerikanska skatten på medicintekniska produkter och negativa valutaeffekter, skriver bolaget.

Den organiska faktureringstillväxten kommer för helåret att uppgå till 3-4 procent, vilket är bättre än 2012. Vinsten före skatt för 2013 beräknas bli 3-3,2 miljarder kronor, inklusive omstruktureringskostnader och andra engångsposter.

Rapporten för tredje kvartalet presenteras den 15 oktober.

Mer läsning

Annons