Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerd Edmark älskade stugan i Näs – där samlades ofta hela familjen kalas

Tisdag 19 december avled vår kära Gerd Edmark 86 år gammal, i sitt hem på Bjästagården efter en längre tids sjukdom.

Annons

Gerd föddes 24 augusti 1931 i Skelleftehamn av föräldrarna Gerd och Knut Nilsson, äldst i en syskonskara på fyra.

I unga år träffade hon Lennart Edmark och flyttade till Köpmanholmen. Fyra barn fanns i familjen Christer, Stefan, Anders och Margareta. Anders omkom i en tragisk olycka 1974, ett hårt slag för hela familjen. När barnen vuxit upp började Gerd arbeta på tvätten i Bjästa där hon blev kvar till pensioneringen.

På sjuttiotalet skaffade familjen motorbåt som de tillbringade många somrar i. Några utlandsresor blev det också. Senare köpte de en sommarstuga i Näs, Kornsjö. Ett riktigt smultronställe där Gerd älskade att ha sin stora familj samlad till kalas.

2013 avled maken Lennart men hon fortsatte att vara i stugan så länge hälsan tillät.

Gerd var väldigt social, en riktig föreningsmänniska. Konsum, kvinnoklubben, båtklubben, PRO med flera var hon aktiv i under många år. Soppluncherna i kyrkan på fredagarna var också viktiga.

Hon var också duktig på att handarbeta vävde, stickade och broderade otaliga alster som vi barn fått genom åren.

En kär mamma, svärmor, farmor och gammelfarmor har lämnat oss. Hon kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan. Vi vet att vi betydde mycket för henne.

Barnen