Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Genomskinliga plastsäckar på Härnösands kretsloppspark – krav från årsskiftet

Med start den 1 januari 2018 ska avfall i säck som lämnas på Härnösands kretsloppspark eller Älands återvinningsanläggning packas i genomskinliga plastsäckar.

Anledningen till förändringen är att felsorterat material behöver minska. Härnösandsborna är bra på att sortera enligt Härnösand Energi och Miljö, Hemab, men nu vill man skärpa upp rutinerna så att farligt avfall och annat olämpligt material som hamnat i brännbart försvinner.Genomskinliga plastsäckar är redan obligatoriskt i övriga länet men i Härnösand har det hittills varit frivilligt.

– Vi har haft en lösning där genomskinliga plastsäckar varit frivilligt för kunden men nu ser vi att det är en omöjlig uppgift för personalen att hinna med att kontrollera allt som kommer till återvinningscentralerna, säger Irene Hedlund, affärsområdeschef på Återvinningen i ett pressmeddelande.

Hemab har sedan i somrasprov delat ut genomskinliga plastsäckar.

– Vi kan konstatera att det blir skillnad och därför genomför vi den här förändringen, säger Irene Hedlund.