Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle föll för Dragan

/

Sollefteåanfallaren Dragan Kapcevic avslutar säsongen i allsvenskan.

Gefles ledning var så nöjd med hans provspel att han får ett kontrakt.

Annons

Vi berättade härom dagen om Dragan Kapcevic och hans flytt från Sollefteå. Östersunds FK ville ha honom, men i förra veckan hörde även allsvenska Gefle av sig och gav sig in i dragkampen.

Dragan provspelade med Gefles U21-lag i går – och gjorde succé. Med två mål i första halvlek låg han bakom Gefles 3–2-seger mot Brommapojkarna.

– Alla de omdömen vi fått om Dragan visade sig stämma, han gjorde en jättebra match. Dels gjorde han mål och dels gav han bra intryck i spelet, säger Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson.

Efter matchen hörde Gefle av sig till Sollefteås sportchef Anders Qvist och sa att de vill ha bosniern.

– De ska skicka ett kontraktsförslag och jag har svårt att tro att vi inte kommer överens, säger Sollefteås sportchef Anders Qvist.

I dag klockan 10 tränade Dragan med Gefles a-lag – och på eftermiddagen skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Det är en målsättning jag har haft, att spela i allsvenskan. Det kommer nog att gå bra, man är ju omringad av bra spelare, säger Dragan.

Ytterligare två matcher i Sollefteådressen återstår dock för Dragan Kapcevic, borta mot Älgarna i morgon och hemma mot Luleå på lördag. På måndag flyttar han till Gävle.

– Sollefteå kommer att klara sig bra utan mig, det är jag övertygad om.

Annons