Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ge oss en skateboardpark"

Folk har skällt på dem. De har till och med blivit mordhotade. Nu har skateboardåkande ungdomar i Kramfors tappat tålamodet.

- Varför satsar man inte på ungdomarna? Kan man bygga en boulebana för pensionärerna borde vi kunna få en skateboardpark, säger Alexander Berglund.

Han och hans skateboardåkande kompisar har nu tappat tålamodet. Detta mot bakgrund av att många Kramforsbor också tappat tålamodet med deras åkande på gator och torg i centrum.

- Vi har till och med blivit mordhotade när vi skatar på stan. Folk står i fönstren och skriker åt oss och det är inte så kul. Nu är vi less på alla klagomål, säger Johnny Lindberg.

Sommaren 2004 byggdes skateboardramper vid Kramforsskolan. Efter ett par månader plockades ramperna bort efter en hel del skadegörelse. Sedan dess har ungdomarna flera gånger kontaktat Kramfors kommun och vädjat om att få en ny skateboardpark på annan plats.

- Men det har inte hänt någonting.

I ett försök att få någonting att hända har man startat en namninsamling som i dagarna ska lämnas till kommunen.

- Det behöver inte bli så dyrt. Om vi får material kan vi själva bygga banorna.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70