Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gåvoauktion i Drömme gav pengar både till det globala och lokala

Måndag den 19 oktober var Valhallalokalen i Drömme dukad på ett coronasäkert sätt, och nästan 30 personer infann sig. Det var dags för underhållning och gåvoauktion.

För underhållningen svarade vår lokalt kända Sara Karlsson. Hon trollband publiken med ett mycket varierat sångutbud och i de mest välkända sjöng publiken med.

Kvällens värdinnor Elisabeth Edfors och Sara Byström serverade kaffe, the med gott hembakt fikabröd vi de olika borden. Efter samtal vid kaffeborden var det dags för auktion. Det var ett dignande bord innehållande nästa 100 utrop, så auktionisten Olle Häggström hoppades på en aktiv och generös publik.

En vara som det fanns många av var tunnbröd. Under dagen hade några av byns damer bakat tunnbröd i bagarstugan så det var verkligen färskt. Första paketet gick för 100 kronor och då rationaliserade vi och sålde merparten för samma belopp. De var när de sista skulle säljas som det åter blev budgivning och det dyraste för 150 kronor. Utbudet i övrigt var varierande med blommor, hembakta bullar, skorpor och kakor, stickade strumpor, virkade grytlappar, nykokt sylt, odlade rotsaker och mycket annat.

Det var två utbud som stack ut prismässigt, dels ett fårskinn med ull från ”Drömmefår” och en köttlåda på 10 kilo. Här blev priset på ett antal hundralappar över tusen på respektive utrop. Publiken var verkligen på hugget och bjöd friskt. Som ”mellanstick” blev det någon historia eller glada kommentarer, så det skrattades mycket. Ordspråket säger att ett gott skratt förlänger livet, så Drömmeborna ökade livslängden med något år.

När kassör och skrivare Ulla Thelin och Ingrid Darj summerade resultatet blev det 14 700 kronor vilket är fantastiskt. Behållningen delas mellan IOGT-NTO-rörelsens internationella arbete, som främst har inriktning på att stödja kvinnor och barn som far illa på grund av alkohol och andra droger inom familjen samt till bygdens lokal Valhalla. Vilket innebär att det blir över 7 000 till respektive mottagare. Det blev alltså pengar både till det globala utvecklingsarbetet och till den lokalt viktiga mötesplatser. I Drömme är samverkan viktigt så arrangör var Drömme IOGT-NTO och Drömmebygdens Intresseförening.

Tack till alla som skänkte saker, bakade och löste alla varor.

Olle Häggström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel