Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garage i parken ger plusboende parkering

Nu finns detaljplanen för nya parkeringar åt Strandvägens plusboende utställd. Förslaget är att använda en del av det norra området i Gådeåparken till att bygga garage.

Strandvägens plusboende i Härnösand har inte kunnat erbjuda sina hyresgäster parkeringsplatser inom den egna tomtgränsen. Nu finns förslaget att använda en bit av Gådeåparkens norra område till att uppföra två garagelängor. Myndigheterna har sagt sitt om projektet och nu finns detaljplanen utställd på två ställen i Härnösand för att allmänheten ska kunna ge åsikter och synpunkter på projektet.

Platsen där byggnaderna planeras ligga är i dag vanliga grusbelagda parkeringar och ligger i utkanten av parkområdet. Det är tänkt att det ska bli 16-18 garage i de två byggnaderna, ett förslag som kommit upp är att ha en stor byggnad istället.

- Det är bättre med två byggnader för att det är lättare att få förbindelse med Hospitalgatan och vattnet, säger Ewa Fällgren, planingenjör.

/Allehanda.se