Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gångtrafikanter i Lunde lever farligt – när ska de ansvariga reagera: "Laglöst land råder"

Att vara gångtrafikant i Lunde, när man ska åka med buss, är förenat med en livsfarlig promenad längs Lundevägen (gamla E4-genomfarten) till busstationen. Den redan lilla vägrenen som man är hänvisad att gå på är inte snöröjd, så gångtrafikanterna, många är barn, blir tvungna att gå nära bilarnas körbana. Gatubelysningen är inte anpassad i tid för vintermörkret – den tänds långt efter mörkrets inträde.

Laglöst land råder, ingen övervakning av hastigheten sker, antagligen tycker ansvariga att det inte är viktigt.

Det är hastighetsbegränsning till 50 kilometer i timmen, men det är snarare ett undantag om bilister och yrkestrafikanter håller den. Laglöst land råder, ingen övervakning av hastigheten sker, antagligen tycker ansvariga att det inte är viktigt.

Det händer att gångtrafikanter har hoppat i diket för att inte bli påkörda. Det är särskilt farligt när ansvarslösa bilister gör helt galna omkörningar längs vägsträckan med alla utfartsvägar och den hastighetsbegränsning som gäller.

Vi Lundebor har sedan länge önskat en gångväg som leder från Sandöbrons södra fäste till busshållplatsen i Lunde, för att få en bättre trafikmiljö för gångtrafikanterna. Dessutom har vi sedan flera år önskat en hastighetskamera placerad i både söder- och norrgående riktning, men där har det ännu inte hänt något i positiv bemärkelse ur vår synpunkt.

Ska det behöva hända en olycka innan ansvariga reagerar?

Lundebo

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också:

Något märkligt med bilarna i min nya hemstad – de tycks sakna blinkers

Gubben som skäms borde åka på studiebesök till landsbygden – vägarna är bortprioriterade och glashala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel