Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammalt foto: Utsikt över staden

Det slår i princip nästan aldrig fel att får man besök så brukar man ta med dem upp på Varvsberget ovanför Örnsköldsviks stad. Därifrån breder staden ut sig för våra fötter. Man gör det i regel då det är sommar och vädret är fint.

Där kan man beskåda från två håll; över Domsjö det ena hållet. Man ser då fabriken som har varit verksam under många år och är fortfarande verksam där timmertransporter levererar dygnet runt.

När man blickar ner mot hamnen skulle man säkert tro att morbror Einar tänker tillbaka då han som ung gick till sjöss. Det kunde säkert hända många tillbud ombord men det slutade lyckligt och ler i bland åt minnena då skutorna var förtöjda i hamnen.

Restaurangen besöktes med sina mågar som han hade med sig naturligtvis, där man då intog sin lunch och samtidigt beskådade vår stad. Onekligen ser man på det gamla fotot att det är mycket som har kommit till i dag. Det finns framlagda projekt på Varvsberget men man får se vad det leder fram till.

Det är trevligt med utflyktsmål och speciellt då det ligger nära stan.

Nils-Åke Eklund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel