Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gallerian invigdes

Gallerian Christoffer i Kramfors har nu slagit upp portarna.

Hundratals, om inte tusentals, Kramforsbor stod spänt och väntade på det magiska klockslaget 12.00.
Det var då Gallerian Christoffer officiellt skulle invigas och man för första gången fick chansen att se de 13 butikslokalerna.
Gallerian ska bli ett lyft för Kramfors centrum, det är alla överens om.
– Det här är Norrlands finaste galleria, sa invigningstalaren Kerstin Kristiansson till Tidningen Ångermanland minuterna innan hon officiellt invigde Galleria Christoffer.
Redan innan invigningen kommit igång var torget och parkeringen helt fylld av förväntningsfulla personer.
På Kramforsskolans skolgård stod 300 elever beredda.
Inne i butiken myste personalen över att äntligen ha fått öppna för kunderna. Innan dörrarna slogs upp lät det som rena Modo-klacken, där personalen i butikerna sjöng, klappade händerna och jublade. Karnevalsstämning rådde. "Andra sidan är ni klara"! "Jajamensan fattas bara!"


När dörrarna några minuter försenat öppnades strömmade hundratals människor in i byggnaden. Man kunde nästan ta på stämningen av förväntan.
Självklart ordnades också med en massa aktiviteter runt om i gallerian. Det var tipsrunda, gratis kaffe med kaka samt underhållning av bland andra Noratrion och Holmstens trio.
Den som ville kunde även testa en tipsrunda och delta i ett musikquiz.
En av många entusiastiska besökare var Britta Haugen som spänt väntade utanför gallerian med dottern Emma.
– Det ska bli jättespännande och bra för Kramfors. Jag hoppas det kommer folk från andra håll till oss nu, säger Britta Haugen.
I morgon, fredag, fortsätter festligheterna i Kramfors med nya aktiviteter. Dit hör semifinalen av Årets kock på Ådalshallen och då drar även Matmässan i gång med ett digert program.
Även lördag kommer det att vara full fart på gallerian och i Kramfors butiker.