Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gäfvert vill se 007-fans på Hemsö

En satsning på turistaktiviteter som lockar folk från hela världen. Det skulle vara ett lyft för Västernorrland. Det menade kommunalrådet Anders Gäfvert som pläderade för ett James Bondland vid Hemsö fästning på en stor konferens om arbetslösheten i länet som hölls förra veckan.

Annons

– Det gäller att tänka stort. titta på Jukkasjärvi och ishotellet. Titta på Rovaniemi och Tomteland. Dessa vänder sig inte till lokala besökare. Det räcker inte längre att bjuda på kaffe och sockerkaka för att locka turister. vi måste tänka större, hävdade Anders Gäfvert.

Det här var en av många idéer som lanserades i samband med en stor konferens på teatern I Härnösand

På inbjudan av landshövding Bo Källstrand träffade ett 100-tal deltagare från näringslivet, politiska och fackliga organisationer, utbildningsanordnare samt stat och kommun för att bestämma hur man med gemensamma krafter ska skapa fler jobb i Västernorrland.

Det har redan funnit ett visst spioneritema på Hemsö fästning. Och det är på det temat som Anders Gäfvert nu vill spinna vidare på.

Han räknar med att idén borde kunna locka kreativa företagare och det borde också finnas intresse bland investerare. Anders Gäfvert målar upp ett scenario med vita katter med halsband, en riktig roulette där man ska kunna spela med obegränsade insatser. Han tänker sig båttrafik till golfbanan på Vägnön för spelsugna.

– Det är bara att ta klontakt med Albert R. Broccoli och produktionsbolaget. Jag är helt säker på att den här idén är fullt genomförbar.