Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrverkeri sänkte Tre Kronor

Annons

Fyra mål på drygt 13 minuter av ett ryskt drömlag fällde Tre Kronor.

Och fyllde på förlustraden.

Efter Rysslands överkörning med 5-1 har landslaget fyra raka förluster i säsongsstarten och sju totalt i Euro Hockey Tour.

Fyra raka förluster i säsongsinledningen är den sämsta öppningen i Euro Hockey Tour (EHT) under de 17 säsonger som turneringsupplägget existerat.

Lägg därtill tre förluster i sista turneringen förra säsongen - före VM - och Tre Kronor har en kolsvart EHT-rad.

Nu var det dock ingen större överraskning att det skulle bli tufft i Megasport i Moskva på lucia. Ryssland radade upp ett helt tåg av stjärngossar med Jevgenij Malkin, Alexander Ovetjkin, Ilja Kovaltjuk och Pavel Datsiuk i laget.

De var alla inblandade i ett ryskt fyrverkeri som gav fyra mål på drygt 13 minuter i andra perioden och vände 0-1 till 4-1.

Nicklas Danielsson hade gett Tre Kronor ledningen i numerärt överläge i den första perioden då ryssarna inte alls kom till.

Datsiuk spelade fram Jevgenij Medvedev till kvitteringen, Malkin låg bakom Sergej Moziakins 2-1 med en missad passning som ändå blev helt rätt, Ovetjkin sköt 3-1 och Alexander Radulov styrde in 4-1 på Kovaltjuks skott.

Svenske målvakten Anders Lindbäck fick en mardröm. Som blev ännu värre när Moziakin blev tvåmålsskytt i inledningen av sista perioden.

Mer läsning

Annons