Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyradagarsvecka i skolan kan fortsätta

Graningebyns skola införde på försök fyradagarsvecka i höstas. En utvärdering visat att såväl föräldrar och elever som personal är positiva till försöket.

Elevunderlaget i Graninge, liksom på de flesta andra skolor i kommunen, minskar. Som ett försök att spara pengar och därmed rädda skolan från en nedläggning beslutade styrelsen för Graningebyn att på försök införa den kortare skolveckan.

Sedan höstterminens start går de 14 eleverna, från förskoleklass till och med årskurs tre, fyra dagar i veckan med lediga fredagar. I april kommer styrelsen på Graningebyn att ta ställning till om fyradagarsveckan ska fortsätta.

- Det är så positivt så jag har svårt att tro att beslutet blir något annat än en fortsättning, säger rektor Carina Modén.

Föräldrarna är även de positiva och märker ingen skillnad i undervisningens kvalitet. Det negativa skulle vara att en del barn känner sig ensamma och längtar efter sina kompisar på fredagar.

- Det visar att skolan har en stor social betydelse och då kanske speciellt för barn i glesbygd, säger Carina Modén.INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51