Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra rökskadades i brand på servicehus

/

Fyra personer fick rökskador i samband med en brand i servicehuset Kristinelund i Nacksta, Sundsvall.

Annons

Det var vid 20.30-tiden på måndagskvällen som larmet kom om branden. När räddningstjänsten anlände var tvättstugan på andra våningen helt övertänd.

Rökutvecklingen var kraftig och fyllde korridoren på andra våningen där det bor cirka 18 personer.

Innan räddningstjänsten kom på plats hade personal på boendet lyckats evakuera fem boende som fanns i närheten av elden. Några fler behövde aldrig evakueras utan räddningstjänsten uppmanade samtliga boenden att stanna kvar i sina lägenheter.

Fyra personer som jobbar i äldreboendet drog dock i sig rök och fick vård på plats. Det bedömdes under kvällen inte som allvarligt. Samtliga fyra hade själv sökt upp ambulanspersonalen på uppsamlingsplatsen som fanns utanför boendet.

Vid 21-tiden uppgav räddningsledare Tomas Lindgren hade man hade branden under kontroll och att den inte spridit sig från tvättstugan. Det rökte och brann dock fortfarande lite efter 21:00.

Trots den kraftiga rökutvecklingen så bedömde man på plats att den inte trängt in i så många lägenheter.

Insatsen var massiv med flera brandbilar från räddningstjänsten i Sundsvall och Timrå. Sundsvallsstyrkan koncentrerade sig på ena sidan av huset och Timråstyrkan på den andra.

Vad som orsakat branden var det ingen som kunde svara på under måndagskvällen.

– Det vet vi inte i nuläget, säger Tomas Lindgren.

Något som en teknisk undersökning kommer att försöka ge svar på senare. Det var många nyfikna som kom till platsen och polisen valde att sätta upp avspärrningar för att befälen skulle få arbeta i fred.

Jan-Arne Bäckström
060–197106
janarne.backstrom@st.nu


Håkan Humla
060–197252
hakan.humla@st.nu

Mer läsning

Annons