Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra olyckor på en dag på redan kritiserad väg

/
  • Bilar har svårt att mötas på den smala vägen. När det är halt kanar många bilister av vägen ner i diket.

På den kritiserade grusvägen mellan Bollstabruk och Herrsjön inträffade det på lördagen minst fyra olyckor med bilar som kanade ner i dikena.

Annons

För några dagar sedan skrev allehanda.se om grusvägen mellan Bollstabruk och Herrsjön. I somras byggdes den om – till det sämre enligt de boende. Vägen blev enligt de som använder den mycket smalare än tidigare och har djupa branta vägrenar. Nils-Erik Bylund som bott längs vägen sedan 1973 säger att den aldrig har varit sämre och att det sker olyckor där varje vecka.

Sedan dess har olyckorna fortsatt. Bara i går, lördag, kanade fyra bilar av vägen på den ungefär fem kilometer långa sträckan med djupa diken.

Trafikverket har tidigare sagt till allehanda.se att risken för allvarliga olyckor har minskat på vägen sedan den byggdes om. Folk kör långsammare när de tycker vägen blivit smalare anser myndigheter, samtidigt som man säger att vägen inte har blivit smalare.

-Vägen är lika bred som förr, men känns smalare eftersom dikena blivit djupare, sade Lennart Hellsing, informatör hos Trafikverket till allehanda.se för drygt en vecka sedan.

Mer läsning

Annons