Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra nya bidrag redo för final i Melodifestivalen

Gottpåsen till schlagerfinalen är äntligen fylld – men det blir utan favorittippade Isa. Startfältets åtta bidrag i finalen har förstärkts med ytterligare fyra – Boris René, Panetoz, Saraha och Samir & Viktor får dra vidare till Melodifestivalens sista anhalt i Stockholm. Nå, blev det en rysare? (TT)

Nå, blev det en rysare? SVT:s tanke var att försöka se till att spänningen i arenan sipprade ut genom tv-apparaterna så att tittarna skulle sitta som på nålar.

Men det var nästan omöjligt att hetta till "dagisduellen" mellan duon Samir & Viktor och dockorna i Dolly Style. Redan på förhand utkristalliserades Samir & Viktor som de självklara vinnarna - på strömningstjänster har låten spelats miljontals gånger och arenan har vibrerat under genrepen.

– Tusen tack till alla som har röstat, ni vet att vi är ingenting utan er, säger en lycklig Viktor Frisk till TT.

Hur deras chanser ser ut i finalen ha de "ingen aning om", men duon har i alla fall målet klart för sig.

– Det enda jag hoppas på är att vi får en bättre placering än förra året, säger Samir Badran och syftar på deras åttonde plats i fjol.

Badran stod även för en reklamkupp när han på scenen tydligt visade märket på sina kalsonger - vilket strider mot SVT:s regler.

Fotbollsspelaren vidare

Den tredje duellen beskrevs på förhand som en av de allra jämnaste och det blev till slut den dansanta fotbollsspelaren Boris René med svängiga "Put your love on me" som drog det längsta strået i matchen mot Albin & Mattias r'n'b-poplåt "Rik".

– Det här är mer än vad jag har förväntat mig. Det är en ganska festlig låt som får många att vilja röra på sig och dansa. Det är nog det som är grejen, säger Boris René till TT.

Sämre gick det för Isa som skulle ta revansch under Andra chansen. Hon var den stora favoriten i deltävlingen i Malmö, men höll inte för trycket den gången. Inför duellen mot Sarahas "Kizunguzungu" hade favoritskapet bleknat en aning och det blev den glada afropoplåten som tog hem duellen.

Afropop diggades

Sara "Saraha" Larsson gillar att afropopen går hem i stugorna. Och hon är glad för att så många fartfyllda bidrag är i finalen.

– Folk längtar efter fest, glädje och dans. Det behövs i människors liv, säger hon.

Nu ska hon parta loss och försöka undvika att smälta ögonblicket när det stod klart att hon får en av finalplatserna.

– Jag vill inte smälta det utan bara parta vidare, säger hon med ett skratt.

Återigen slogs det röstningsrekord - över sex miljoner röster räknades innan resultatet presenterades.

Om knappt en vecka blir det klart vilket bidrag Sverige skickar från Friends arena till Globen - för Eurovision Song Contest på hemmaplan i maj.