Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra från Modo i VM-truppen

/
  • Emma Nordin och Erica Grahm, tillhör nyckelspelarna i VM-truppen.

Modo fick med fyra spelare när förbundskapten Leif Boork presenterade VM-truppen till mästerskapen i Malmö.

Annons

Tre forwards och en back fick förtroendet när den preliminära truppen togs ut.

Från Modo kom Erica Grahm, Emma Nordin, Olivia Carlsson och Johanna Olofsson med.

Leif Boork sa följande om Modo-kvartetten:

Johanna Olofsson, back:

– Hon har gjort en bra säsong och är en erfaren spelare, allround och fysiskt stark. Johanna kan användas både i power- och boxplay, är väldigt vältränad.

Erica Grahm, forward:

– Alla som slutar blir ju expertkommentatorer numera, jag hoppas att Erica inte slutar ännu. Hon är en av ledarna både på och utanför isen kan man säga, den här kramforstjejen har spelat väldigt bra både i klubblag och i landslag. Hon tillhör kärnspelarna i laget.

Emma Nordin, forward:

– Hon är en av Riksseriens allra bästa forwards, en offensiv målgörare och har ett bra skott. En modern anfallare som är skicklig i sidled och kul att se. Jag är glad åt att vi fått behålla henne i landslaget. Jag brukar säga till våra sena 90-talister att de har den bästa tiden av karriären kvar. Emma har visat att det går hela tiden att utvecklas även om man varit med länge.

Olivia Carlsson, forward:

– Hon är född 1995 och haft en stark utveckling, den här spelaren har gått fram väldigt mycket. Olivia är en tvåvägsspelare, även om hon samtidigt anses vara en grovjobbare som också förfinat sin teknik. Nu gäller det att få internationell rutin och Olivia kan få sitt stora genombrott i Malmö.

Även målvakten Valtena Wallner, tidigare Modo, är med som en av fyra uttagna, där en ska bort, allt beroende på hur Kim Martin Hassons skadeproblem utvecklar sig.

Annons