Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra döda i skottdrama i Finland

Annons

Fyra människor har dött i en skottlossning som ägt rum på ett köpcentrum i Esbo i Finland, säger polisen till mediebolaget Yle.

De döda är enligt dessa uppgifter tre män och en kvinna.

Enligt kvällstidningen Iltasanomat avlossades minst sju skott i köpcentret Selli i Esbo väster om Helsingfors. Enligt vittnesuppgifter ska bland annat en butiksanställd ha blivit träffad.

Allt var ganska panikartat, ingen visste vad som hade hänt. Jag vet inte om jag hann bli rädd, man var lite förvirrad. Nu efteråt, om jag vetat vad som hade hänt hade jag varit mycket mera rädd, säger ett ögonvittne som var på plats i köpcentret, till finska radion Yle

Skottdramat ägde rum i den äldre delen av köpcentret, där bland annat mataffärerna ligger, berättar hon.

Vi gick dit, vi skulle åt det hållet, och där var massor av folk som grät och var i panik. Sedan fick vi höra av vakter och anställda att det var någon som hade skjutit.

Vittnen säger till etermediebolaget Yle att de sett en svartklädd person springa från platsen där skotten avlossades. Enligt Yle uppgav också att polisen vem den misstänkte gärningsmannen är och att han är född 1966.

Polisen ska hålla en presskonferens klockan 13.30 svensk tid.