Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra alternativ för de som brukar rösta på S i Sollefteå

Annons

Jag såg att Socialdemokraterna i Sollefteå går till val på att återställa Sollefteå akutsjukhus. Men det tycks inte vara fallet för kandidater från övriga länet, så det återstår att se vilka som överhuvudtaget kommer med på denna lista.

För Plus-kunder: S i Sollefteå vill ha tillbaka akutsjukhuset – tydlig markering i nomineringarna till regionfullmäktige

Hittills i närtid har dock Sollefteåborna misslyckats med sina föresatser. För den Sollefteåbo som brukat rösta på Socialdemokraterna framstår, som jag ser det, fyra alternativ inför valet:

1. Som vanligt ta Socialdemokraternas lista och lägga ner i kuvertet: Borde vara otänkbart.

2. Stanna hemma på valdagen.

3. Rösta på Socialdemokraterna men då vara noga med att kryssa för en Sollefteåkandidat. Gäller endast såklart om det finns några sådana kandidater på listan.

4. Rösta på ett annat parti. Det måste i så fall bli ett Borgerligt parti. Minns att både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade för nedläggning av BB.

För Plus-kunder: S-ombud kritiserar valberedningens tidiga besked: "Aldrig hänt under mina över 50 år i partiet"

Jag ser att dessa socialdemokrater även vill avskaffa systemet med länskliniker, vilket kan vara rätt tänkt. Nämnas kan att i mitt nuvarande nordliga grannlän så har den rödgröna majoriteten nyligen tvingat igenom detta med länskliniker. Detta har genast fått negativa återverkningar på framförallt Lycksele sjukhus. Där har läkare nu sagt upp sig just som protest mot bildandet av länsklinikerna. Det kan vara värt att tänka på om Sollefteå kommun vill byta till Västerbottens län.

Ulf Parde,

före detta Sollefteåbo

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel