Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylleceller tog slut i natt

Annons

En av årets största festkvällar sysselsatte polisen ute i landet. Natten präglades av fylla och bråk, och på vissa håll tog fyllecellerna slut.

I Falkenberg tvingades polisen att dubbelbelägga eftersom cellerna inte räckte till.

Vi har inte celler så det räcker, helt enkelt. Vanligtvis brukar vi köra berusade personer till närliggande städer om cellerna tar slut, eftersom dubbelbeläggning kan medföra viss risk. Men det var fullt både här och där, säger Johan Johansson, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

Även i Gävleborgs län rådde det trängsel i cellerna. Där fick polisen sålla bland nattens klientel.

Vi fick släppa ut de som var minst berusade för att få plats med nya, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Runt om i landet har sammanlagt hundratals personer omhändertagits för fylla och bråk, och många fall av krogrelaterad misshandel har rapporterats in. På vissa håll var natten till i dag dock lugnare än förväntat. I Norrbotten omhändertogs 26 fyllerister, enligt polisen. Även i Västerås avlöpte årets juldag som andra partynätter runt den 25:e varje månad.

Jag skulle säga att det är som en lönehelg, men det kunde varit mycket värre, säger Jimmy Lindwall, vakthavande befäl vid Västeråspolisen.

Mer läsning

Annons