Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyllde nyligen 20 - gör redan sitt andra VM

/

Hon fyllde 20 år för två veckor sedan och gick ut gymnasiet för inte ens ett år sedan. Men trots sin ålder spelar Olivia Carlsson sin andra VM-turnering i slutet av mars.
– Det känns verkligen fantastiskt roligt, säger hon.

Annons

För två år sedan fanns Olivia Carlsson med i den VM-trupp som stod för Sveriges sämsta insats någonsin i ett VM. Laget lyckades inte ta sig till kvartsfinal och fick boka flygbiljetten hem från Kanada redan efter gruppspelet. Ett fiasko som skapat ett revanschsug för hela landslaget - inte minst Carlsson.

– Ja, så är det. Att vi dessutom spelar på hemmaplan känns otroligt inspirerande.

Leif Boork har pratat om guld som målsättning, vad säger du om det?

– Jag vet inte riktigt. Vi ska göra vårt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.

På lördag träffas Sverige för uppladdning inför VM, som detta år spelas i Malmö. Olivia Carlsson är tillsammans med Emma Nordin, Erika Grahm och Johanna Olofsson Modos representanter. Fler spelare från Örnsköldsviks-laget var med och konkurrerade in i det sista om en plats i truppen, men att det till slut blev fyra Modoiter tycker Mikael Nilsson var väntat.

– Nog hade man hoppats på att någon till hade kunnat få en reservplats, men de fyra som valts kändes väntade. Alla förtjänar att vara där, säger Modos tränare.

Olivia Carlsson, som denna säsong blev Modos tredje bästa poängplockare, väntar sig en något annorlunda roll i det kommande världsmästerskapet. I landslaget, så här långt, har hon använts i en mer defensiv roll av förbundskapten Leif Boork.

– Jag tror inte att jag kommer spela i någon av de två poängproducerande femmorna. Troligtvis kommer jag att spela i en defensiv kedja som kommer att åka mycket skridskor.

Hur har kontakten med Leif Boork sett ut inför uttagningen?

– Vi har pratat ett par gånger och han har hintat om att jag ska förbereda mig, men jag visste inget innan han tog ut truppen.

Du är blott 20 år och kommer snart spela din andra VM-turnering, hur känns det?

– Jadu... Det känns bara jättekul, säger Olivia Carlsson och skrattar.

Annons