Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylla och bråk gav stökig nyårsnatt

Annons

Nyårsaftonen startade lugnt, men strax efter tolvslaget började larmen trilla in om bråk, bränder och raketskador. I Malmö rymde två män från anstalten i Fosie.

Larmet om rymningen kom strax efter midnatt och de två hade inte fångats in ännu tidigt på nyårsdagens morgon. Enligt Skånepolisens vakthavande befäl Nils Norling är männen inte att betrakta som farliga.

En raket avfyrad från en balkong i Helsingborg startade en brand som spred sig till ytterligare tre balkonger och även totalförstörde en lägenhet i huset i stadsdelen Högaborg. En person fick lindriga rökskador, och det finns misstankar om allmänfarlig vårdslöshet.

I övrigt har vi haft en jämförelsevis lugn nyårsnatt i Skåne och Blekinge, som en extra stökig lördag ungefär med mycket bråk och fylleri, men utan allvarliga personskador, säger Norling. Hala vägar har ställt till det också, framförallt i nordvästra Skåne, med en hel del trafikolyckor.

Stökigt i Göteborg

Polisen i Göteborg hade en del stök före tolvslaget. En man knivskars i en axel på Göteborgs central vid 19-tiden. Han fördes till sjukhus och polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Ingen har gripits.

Strax före 21 rånades en kvartersbutik i Bergsjön av tre knivbeväpnade personer. Det är oklart om de kom över något. Ingen kom till fysisk skada.

En fyrverkeripjäs misstänks ligga bakom en plötsligt uppflammande brand i Djurgårdsskolan i Majorna i Göteborg, men den slocknade lika snabbt.

Under natten har vi haft mycket fylleri, misshandel och bråk, men inget häpnadsväckande eller några stora personskador, säger Susanne Arvidsson, vakthavande polisbefäl i Göteborg.

Bet av finger på son

I Kristinehamn misstänks en pappa hade bitit fingret av sin son som fördes till sjukhus.

Det handlar om vuxna människor och fadern misstänks nu för grov misshandel, säger Värmlandspolisens vakthavande befäl Eva Högfeldt.

I övrigt var hala vägar i länet ett större bekymmer än nyårsstök, med flera trafikolyckor, men utan allvarliga skador.

Efter en lugn start på nyårsfirandet fick Jämtlandspolisen ta hand om flera berusade och ibland stökiga personer. I Umeå fick polisen ovanligt många larm om hundar som försvunnit från sina ägare. En teori är att de många rymningarna kan ha samband med fyrverkerier.

Stockholmspolisen har haft en stökig natt, men utan allvarliga personskador.

Fylla, tjafs, bråk och misshandel - 99 av 100 ärenden är alkoholrelaterade. Vi betar av det sista nu här vid femtiden och hoppas bara att folk ska börja ta sig hem, säger Eva Nilsson, polisens informatör.

Raket gav fläskläpp

I Upplands Väsby, norr om Stockholm, fick en person en raket i ansiktet, men klarade sig enligt polisen undan med en sårskada vid munnen och en "fläskläpp".

Man får väl säga att det var tur ändå, säger hon.

Vid Slussen på Södermalm samlades vid midnatt traditionellt tusentals människor för att se fyrverkerierna över Strömmen.

Det har gått bra, det blev ingen jätteträngsel förutom när folk skulle hem igen, men där fick vi hjälp av tunnelbanepolis att portionera in folk i tågen, säger Eva Nilsson.

I Karlshamn sköts en raket genom ett fönster i stadshuset och där väntar en anmälan om skadegörelse.

Mer läsning

Annons