Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FV valde att sparka Daniel Johansson

Friska Viljors har brutit kontraktet med skyttekungen Daniel Johansson, 34 år.

Klubben har fattat sitt beslut efter en tid där FV–forwarden varit utanför spelartruppen och sent på måndagskvällen blev det klart att parterna skiljs åt.

– Daniel Johansson är en härlig kille som under åren bidragit med otroligt mycket till Friska Viljor FC. Däremot så går vi nu skilda vägar då Daniel tyvärr inte lyckas leva upp till de krav föreningen ställer på samtliga spelare när det kommer till engagemang och professionalism, på och utanför planen, säger Andreas Fahlgren, senioransvarig i Friska Viljor.

Daniel Johansson är som vanligt på gott humör, trots detta faktum, när vi pratar och han understryker direkt att han inte är besviken på klubben Friska Viljor.

– Det här är ingenting som hänt över en natt och vi har fört diskussioner en tid. Nu kände väl båda att vi var framme vid ett vägskäl och att vi måste göra någonting och resultatet blev det här, berättar "Danne".

Friska Viljors Andreas Fahlgren igen:

– Vår tydliga satsning på talangutveckling och vår satsning på att nå tillbaka till eliten kräver att alla spelare är 100-procentig i sitt fotbollsengagemang. Vi har under en period haft en dialog med Daniel om att han måste göra vissa förändringar i sin livsstil vilka vi haft synpunkter på. Tyvärr så känner vi nu att vi kommit till vägens ände då hans beteende i vissa avseenden inte representerar Friska Viljor FC: s uppsatta moraliska regelverk, fortsätter Fahlgren.

Det är uppenbart att det här inte bara handlar om Daniel Johanssons fotbollsspelande i Friska Viljor?

– Vi har ett regelverk hur man beter sig som fotbollsspelare, och vi strävar efter att alla följer det både på och vid sidan av fotbollsplanen.

Om Daniel Johansson vill byta klubb, är ni beredd att släppa honom?

– Det är möjligt, ja. Vi känner att vi har ett visst ansvar för Daniel och det finns en historia med honom. Det är upp till honom om han känner för det, vi vill bara det bästa för honom.

FV-forwarden har inte fattat något beslut om han ska fortsätta spela eller inte:

– Det är klart att jag låg och funderade i natt efter beslutet, men det är fortfarande så färskt och jag har inte bestämt mig. Jag har ingenting emot FV och det kan bli så att jag fortsätter i division 4-laget. Jag behöver några dagar framöver och fundera.

Daniel Johansson har bara gjort fyra matcher från start för FV den här säsongen men hunnit med fem mål i trean.