Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FV närmast en seger

Två raka förluster och topplaget Kubikenborg på besök.
Oddsen talade inte direkt för Friska Viljor men de gjorde en riktigt bra match och faktum är att det var gästerna från Medelpad som ska vara glada över att de fick med sig en poäng hem från Skyttis.

Annons

– Jag är både nöjd och inte. Nöjd över hur vi genomförde den första halvleken som var en av säsongens allra bästa från vår sida. Däremot är jag inte nöjd över hur vi agerade i den andra där vi kom in snett och blev fast på vår egen planhalva.

– Vi höjer oss visserligen sista tio minuterna och går för ett segermål. Men det ska inte behöva vara så stor skillnad på vårt spel som det var i de båda halvlekarna, sammanfattade FV-tränaren Martin Wallin.

Öppningen var i alla fall riktigt bra sett med FV-ögon. De trillade boll riktigt bra, gjorde smarta löpningar och det var inte bara en gång som de vände ut och in på Kubikenborgs försvarslinje..

– Som sagt, första halvleken var absolut en av de bästa vi gjort den här säsongen och vi hade ju lägen att göra fler mål än det vi gjorde, ansåg Martin Wallin.

Friska Viljor fick sitt rättmätiga ledningsmål i mitten av den första halvleken och det var Mackenzie Ward, mittbacken som för dagen hade fått en offensiv roll och placerats i anfallet, som avrundade ett tjusigt FV-anfall med att placera bollen säkert i nät bakom Christoffer Högbom.

Hemmalaget fortsatte att spela respektlöst mot Kubikenborg som faktiskt inte förlorat en enda match i vår och det fanns flera tillfällen att utöka ledningen innan domaren Martin Palm, för övrigt väldigt bra, blåste för pausvila.

Den allra bästa hade Joakim Jönsson som i halvlekens slutsekunder bröt sig fram till höger och avrundade med ett hårt skott som dock landade i burgaveln. 2-0 i det läget och "Kuben" hade fått en ordentlig uppförsbacke i andra.

FV-spelarna var inte lika heta och aggressiva i andra utan "Kuben" fick gott om utrymmen att husera högre upp i plan. Dessutom "bjussade" FV på en straff också efter ett tveksamt försvarsarbete.

Fredrik Törnqvist satte säkert straffen och plötsligt var det här vidöppet igen. FV reste sig dock under sista tio minuterna och gick för ett segermål. Närmast att näta och göra sitt andra mål var Mackenzie Ward som stal bollen av en "Kuben" försvarare men skottet från ett bra läge hamnade i burgaveln.

– Ändå får man säga att det här var ett fall framåt, avrundade Wallin.

Jesper Häggmark, Niklas Håkansson och Erik Olofsson var de som utmärkte sig mest i Friska Viljor.