Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FV kollapsade borta

Underläge 4–0 efter halva första halvlek. Det får tränaren Martin Wallin att se rött.
– Vårt försvarsspel var obefintligt, säger han.

Friska Viljor förlorade på nytt. Och den här gången var laget uträknat redan efter 24 minuter.

– Kubikenborg gjorde mål så fort de kom i närheten av vårt straffområde. Det finns några spelare som inte är beredda att lägga ner det arbete som krävs för ett fungerande försvarsspel, säger FV:s tränare Martin Wallin som fick se hemmalaget ta ledningen med 4–0 efter 24 minuter.

Hur kunde det bli så?

– Det handlar till 100 procent om inställning. Och det handlar om individuella spelare som inte har förstått vad som krävs.

FV täppte till och gjorde en rejäl uppryckning sista kvarten av matchen; slutresultatet putsades till rejält. Men vad gjorde det när ännu en förlust räknades in i tabellen. Och om Holmsund vinner sin match mot Höga Kusten i morgon ligger FV näst sist.

– Det här laget kan göra mål, det vet vi. Men alla har inte förstått vad som krävs i försvarsspelet och det får jag ta på mig.

Vad kommer du att göra åt det?

– Vi kommer att ställa några åt sidan. Och jag får försöka förmedla mitt budskap på ett annat sätt. Jag har det yttersta ansvaret, men det är också upp till individen.

Hur är det att vara tränare för FV just nu?

– Det är en hunger efter poäng, och en längtan efter ett stabilt försvarsspel.

Matchfakta Division 3 Mellersta Norrland

Kubikenborg–Friska Viljor 6–5 (4–0)

K: Mattias Svelander 2, Robin Bergman 2, Kevin Wöhrman, Niklas Nygren. F: Albert Kargbo 3, Mackenzie Ward, Mikael Sellin.