Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FV klart för kval

Nu är Friska Viljor klart för kvalspel, laget gjorde vad det skulle i bortamötet mot Brunflo och vann med 2–1.

– En dålig insats av oss, men stormen hjälpte heller inte till för matchen skulle bli välspelad, konstaterar tränaren L-G Eriksson.

Annars började serietvåan suveränt starkt och gjorde mål redan efter en minut och 40 sekunder genom Rasmus Engström.

– Den första kvarten var väldigt bra, de kom knappt över mittlinjen. Där borde vi ha gjort både ett och två mål, men sedan skulle alla göra mål på egen hand och dribbla av fyra-fem motståndare. Det höll inte.

Den kraftiga vinden förstörde alla tendenser till ordnat spel, men gästerna gjorde ingen stor insats trots det.

– I slutet hade vi väl lite medflyt i studsarna, å andra sidan hade vi också två frilägen som brändes. Det fanns lägen för Brunflo att kvittera, lika gärna som vi kunde ha gjort hade 3–1 och 4–1.

Genom den här trepoängaren kan Friska Viljor börja rikta in sig på kval, det blir alltså ingen avgörande match mot Frånö i sista omgången.

– Det ville vi naturligtvis inte, just nu är Gällivare/Malmberget tvåa i den norra "trean" och då möter vi dem i bäst av två möten om en och en halv vecka.

Den ende som får överbetyg hos Friska Viljor var målvakten Joakim Westerlund.