Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt Hullsta ville möta andarna på storseansen

Flera personer fick budskap från andra sidan i onsdags kväll när mediet Terry Evans höll storseans i Sollefteå.

– Jag ser det som ett privilegium att andarna har gett mig det här förtroendet, säger Terry själv.

Det är fullsatt på Hullsta gård i Sollefteå på onsdagskvällen. Publiken är tyst och koncentrerad, all uppmärksamhet riktas mot Terry Evans på scenen. Han uppmanar först alla att stänga av sina mobiltelefoner.

– De enda signalerna vi vill ha här i kväll är de från andra sidan, säger han.

– Det här är er kväll och andarnas kväll. Jag ska bara föra er samman.

Om man väljer att tro på det eller inte är upp till var och en, men enligt egen utsago kan Terry Evans få kontakt med döda människors andar. Och det sker nästan på en gång där han står på scenen på Hullsta gård.

– Det är till dig jag ska, säger han och vänder sig till en man i publiken.

Terry Evans säger sig ha fått kontakt med mannens pappa. Det finns ouppklarade saker mellan far och son.

– Men din far vill säga förlåt. Han insåg inte hur han varit förrän han dog. Han älskar dig.

Och så här fortsätter det i drygt en och en halv timme. Terry Evans får kontakt med någons son, någons mormor, någons mor och någons vän. Han får söka sig fram i publiken innan han hittar rätt person; ställa frågor och komma med påståenden.

– Din mor hälsar att hon har funnit frid. Och hon säger att affärerna kommer att gå bra för dig, berättar Terry för någon annan i publiken.

Alla andar har budskap till sina nära och kära, och då och då vill de rent av skoja till det lite.

Ibland träffar Terry dock inte helt rätt. Ingen känner till en liten funktionshindrad flicka som gick bort i unga år, trots att hennes ande håller sig kvar i rummet.

– Det beror på att folk är blyga, de vill inte ge sig till känna inför andra. Det händer, men då brukar de höra av sig till mig efteråt, förklarar Terry.

Terry Evans driver en kursgård, åker runt och håller storseanser, ger ut böcker och har medverkat i tv-programmen "Förnimmelse av mord" och "Det okända".

I en intervju före seansen berättar han att förmågorna alltid har funnits med honom. Men det dröjde tills han var i 20-årsåldern innan han började utforska dem.

– Jag kan se in i framtiden ibland också. Då och då händer det även att jag rör vid människor som har ont och att deras smärta försvinner.

Han kan både höra, se och känna andarna. Det varierar från gång till gång.

– Jag vill inte kalla det här en gåva. Det är en naturlig förmåga jag är född med, alla har olika typ av intelligens.

Men Terry hör inte rösterna hela tiden, utan bara när han "öppnar upp sig på andarnas frekvens".

– Tur är väl det, annars skulle jag bli galen.

Han berättar att det inte alltid har varit helt lätt att leva med sin mycket speciella förmåga. Som ung hade han svårt att acceptera att han var annorlunda.

– Men när jag väl accepterade det var det en lättnad. Det gav mitt liv en mening, jag känner att det är min skyldighet att använda min förmåga.

Har du aldrig varit rädd?

– Såklart jag har varit. Och ju mer jag lär mig om min förmåga, desto mindre förstår jag.

Vad säger du till dem som inte tror på det här?

– Det är deras rätt, jag försöker inte få dem att ändra sig. Det är upp till mottagaren att avgöra om man vill tro eller inte.

Publiken på Hullsta gård verkar i alla fall nöjd efter seansen.

– Jag fick gåshud. Det är fantastiskt att han har den här förmågan. Ibland är det rörigt, men det beror nog på att vi är många här, säger Jenny Domeij.

– Han träffar rätt så många gånger, jag är övertygad om att det här är på riktigt. Det innebär en enorm trygghet för människor att få budskap från döda familjemedlemmar.

En av de som fick ett budskap under seansen var Christina Höglin.

– Nästan allt stämde. Det känns väldigt bra, men jag vill inte prata mer om det just nu, säger hon.