Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full utdelning för Brynäs

Normalt målsnåla Brynäs fick full utdelning hemma mot Skellefteå. 6-0 slutade matchen, Brynäs största seger för säsongen.

Gävlepubliken är vana att målvakten Jacob Markström match efter match är stabiliteten själv i Brynäs-målet. Under första perioden mot Skellefteå agerade Markström också levande vägg. Några av räddningarna var av världsklass.

I de två avslutande hade Markström det ganska lugnt på vägen mot sin tredje nolla i årets elitserie. Den stora anledningen till det var Brynäs andra mål, 32 sekunder före första periodpausen. Finländaren Eero Sommervouri lurade på egen hand upp hela Skellefteåförsvaret på läktaren innan han serverade pucken till Stephen Dixon som hade öppet mål.

Skellefteå, som i första perioden satt hård press på Brynäs backar, tappade mycket i aggressivitet efter 2-0 och var också lite för snälla framför eget mål. De fem första Brynäs-målen stöttes in ett par meter från mål.

6-0 var med marginal Brynäs största seger för säsongen, som hänger på i jakten om en slutspelsplats.