Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott i norr för Djurgården

Effektivitet i kvadrat, det gav två värdefulla bortasegrar under Djurgårdens tripp till Norrland. Först 4-2 mot Luleå i lördags och sedan 3-0 mot Skellefteå på måndagen.

Formkurvan pekar uppåt för järnkaminerna, bara en förlust i de sex senaste matcherna.

Skellefteåmatchen bjöd inte på något skönspel, gästerna genomförde matchplanen utmärkt, för Skellefteå gick det mesta i baklås.

Powerplay är västerbottningarnas akilleshäl, så även denna gång. Anmärkningsvärt är att Skellefteås forwards inte har gjort mål på tre matcher.

Djurgården förstörde Skellefteås spelrytm med framgång, spelade smart över hela banan.

Framför den egna kassen var djurgårdarna perfekta och målvakten Gustaf Wesslau skötte sitt jobb lysande och höll nollan.

Oturen grinade dessutom hemmalaget i ansiktet, tre klockrena stolpskott och ett bortdömt mål för offside i målgården. Den bortdömningen hade många åsikter om.

Uppåt för Djurgården men vice versa för Skellefteå som har fem raka matcher utan seger och tappar i tabellen. Djurgården är nu bara en poäng efter fyran Skellefteå som har spelat 1-11 under det tre senaste matcherna.