Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fulaste huset i Ångermanland – nu är det dags att rösta!

Artikel 4 av 8
Vår Stad
Visa alla artiklar

Vilket är Ångermanlands fulaste hus? Kandidaterna har strömmat in, allt från förfallna fastigheter till moderna arkitektskapelser. Fem byggnader har utsetts – och nu är det dags att rösta!

Här kan du rösta fram Ångermanlands fulaste hus.

Många har velat utse det fulaste huset i Ångermanland, tack för alla nomineringar! Allt från små anonyma träruckel till stora modernistiska skapelser har fått den tveksamma äran att kandidera.

Bland alla bidrag har fem stått ut lite extra eftersom de fått flest nomineringar i respektive kommun.

Ting1 i Örnsköldsvik intar en särställning, eftersom det också var en av kandidaterna till Ångermanlands vackraste hus; tydligen är arkitekt Gert Wingårdhs färggranna skapelse, inspirerat av konstnären Bengt Lindström, en riktig vattendelare.

Övriga nominerade är landstingshuset i Härnösand – "en deprimerande koloss" som "förfular stadsbilden" är några av åsikterna. "Huset är ritat i den arkitekturstil som brukar kallas "brutalism". Det ska synas att betong och metall används, ingenting ska döljas eller smygas undan eller förskönas," skriver en kritiker.

Orrenhuset i Sollefteå verkar sticka i ögonen på ganska många – "tråkigt hus" och "ger ett ödsligt intryck mitt i stadskärnan" är två omdömen. Flera verkar också ogilla den olivgröna färgen.

Björknäs gamla sjukhem i Kramfors är en lågpoängare. "Ser ut som ett gammalt förfallet hus från öststaterna", skriver en kritiker. "Som en krigszon" skriver en annan.

Elite Hotel i Örnsköldsvik har också fått en hel del nomineringar. Den fönsterlösa sida som byggnaden visar upp verkar vara speciellt störade. "Tala om att ge lådarkitekturen ett ansikte", är en av flera syrliga kommentarer.

Nu är bollen er! Det bästa är om ni går in på allehanda.se och röstar, men det går också att skicka ett mejl till katarina.ostholm@mittmedia.se. Det finns möjlighet att rösta till och med måndag den 14 november.

Vilket av husen tycker du är fulast? Lämna din röst här!

Läs också: Nu är vinnaren klar – det här är det vackraste huset i Ångermanland

* * *

Läs mer om kultur och följ kulturredaktör Katarina Östholm på Facebook

Litteratur: Om ordens magi –trolldom, kamratskap och styrka i Bo R Holmbergs nya bok

Kulturkrönika: Sluta stadsplanera - det är dags att bygga ett helt Sverige

Läs mer: Helvetets kval och himmelska höjder - musik i allhelgonatid