Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda vassast i raffel mot Växjö

Annons

Frölunda slog Växjö med 3-2 i straffläggning, efter att ha tappat 2-0 i en jämn drabbning som tände publiken.

En otroligt rolig hockeymatch, säger Växjös tränare Sam Hallam, nöjd med mycket trots förlusten.

För Växjö var matchen den tredje på fyra dagar, efter 4-2 mot Skellefteå i onsdags och 3-1 mot Färjestad på fredagskvällen.

I första perioden tappade vi lite fokus i positioner och närkampsspel. Vi kanske behövde en period för att skaka av oss gårdagen, säger Sam Hallam efter matchen.

Frölunda såg ut som ett vinnande lag efter tjugo minuter. Alexander Wennberg och Evan McGrath hade gjort var sitt mål, båda efter skott från lagkamrater.

Men i andra perioden blev 2-0 till 2-2 på sex minuter. Växjö var som ett nytt lag, men fick hjälp av Frölundas misstag. Liam Reddox reducerade i numerärt underläge, efter att ha åkt solo från egen zon. Robert Rosén kvitterade, fri framför mål efter en tekning i anfallszon. Gästerna hade också flera bra chanser att ta ledningen, men 2-2 stod sig.

I tredje akten visade båda lagen stor vilja att vinna. Det gav böljande spel, en del målchanser, spänning och uppskattning från publiken, drygt 7 500 åskådare i Scandinavium.

Frölunda skapade tryck när Växjö fått Rhett Rakhshani utvisad efter 16.46. Men matchen gick till förlängning. Där var Frölunda hetast, men mållöst.

I straffläggningen missade Växjö alla sina försök. Två räddades av hemmamålvakten Lars Johansson, medan Tomi Kallios straff gick utanför.

Ende målskytt var Frölundas 18-åring Andreas Johnson, som gjorde sitt sjätte mål på nio omgångar i ligan!

Frölundas tränare Roger Rönnberg gav stort beröm åt Johansson i målet.

Han är fantastisk, kanske framför allt i andra perioden, när vi behövde honom som mest. Vi bjöd på väldigt många chanser. Sen är jag stolt över vårt sätt att komma tillbaka i tredje perioden. Tillsammans med publiken skapade vi en härlig hockeyupplevelse, säger Roger Rönnberg.

Hittills har Lars Johansson och Linus Fernström stått ungefär varann match i Frölundas mål, med gott resultat.

Med våra unga och relativt oerfarna målvakter är det bra att inte lägga allt tryck på en av dem, resonerar Rönnberg.

Mer läsning

Annons