Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frölunda tappade matchen

Södertälje vände hemma mot Frölunda. Göteborgarna ledde länge med 2-0 och spelade smart över hela isen.

Men SSK fick fart på skridskorna. Till slut kunde Robert Carlsson skjuta in avgörande 3-2.

Frölunda hade god kontroll på spelet i den första perioden. Efter tio minuter gjorde Christian Bäckman mål från blålinjen. Björn Bjurling var skymd. Fem minuter senare kunde det blivit 2-0. En Frölundaspelare hade öppet mål, men Bjurling kastade sig och räddade pucken med plockhandsken.

Det andra bortamålet kom i stället i period nummer två. Även denna gång blev Bjurling skymd och Mathis Olimb kunde placera in målet från blålinjen.

Frölunda fortsatte kontrollera spelet. De bjöd inte på något. Tråkigt, men effektivt. Men helt plötsligt hettade det till i Frölundas zon. Efter lite tumult nådde pucken Patrick Yetman, som slog in en retur bakom Johan Holmqvist.

Hans första mål i SSK-tröjan.

Fyra minuter in i tredje perioden kom kvitteringen. Petri Pakaslahti satte en retur i numerärt överläge, efter skott från 18-åriga backen Tim Heed.

SSK nöjde sig inte med upphämtningen, de gick för vinst. Efter målet fick de ordentlig fart på skridskorna.

Det betalade sig. Frölunda såg paralyserat ut och med fem minuter kvar kunde Robert Carlsson pricka in 3-2.