Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda slog Örebro och sitt ex

Annons

Kent Johansson var tillbaka i Göteborg, på besök hos klubben som ratade honom för Roger Rönnberg.

Men någon rejäl revansch fick den nyblivne Örebrotränaren inte den här gången. Frölunda vann SHL-matchen med 3-2 efter straffar och Örebro ramlade ner på jumboplatsen igen.

Han lämnade västkusten efter tre rätt mediokra säsonger som tränare för Frölunda. Redan inför den tredje var klubben tydlig med att Kent Johanssons kontrakt inte skulle förlängas, och det stod snart klart att Roger Rönnberg utsetts till hans efterträdare.

Nu var Johansson åter i Scandinavium, när Örebro gästade Frölunda för tredje gången den här säsongen. Han såg länge ut att gå helt lottlös från sin återkomst till Göteborg, men Tomas Skogs ville annorlunda. Med 14 sekunder kvar kvitterade han för Örebro till 2-2 och matchen gick till förlängning.

Väl där var flytet slut för gästerna. Förlängningen blev mållös, Frölunda knep extrapoängen i straffläggningen tack vare Evan McGrath och Örebro är nu sist i tabellen.

Det är lite förvånande att Örebro inte är högre upp i tabellen, för vi har fullt sjå med dem måste jag säga. De är alltid bra när vi möter dem, sade Frölundas assisterande tränare Robert Olsson.

Närkingarna, som hade tagit fyra poäng i de två första matcherna i Göteborg, gjorde återigen livet svårt för hemmalaget. De grötade in 1-0 efter drygt sex minuter i första perioden genom Johan Wiklander.

Även vid Frölundas kvittering, genom lagets poängkung Mathis Olimb åtta minuter in i andra perioden, var det grötigt framför mål.

Göteborgarnas ledningsmål var däremot helt grötfritt, Alexander Wennberg med knappt fem minuter kvar av andra.

Jag är oerhört stolt över den arbetsinsats vi visar i tredje, krigar in den med 14 sekunder kvar, sade Örebros assisterande tränare Håkan Åhlund.

Varken Kent Johansson eller Roger Rönnberg dök upp på presskonferensen efter den sent avgjorda matchen - men deras assistenter summerade sammandrabbningen väl.

Jag tycker att vi gör en heroisk insats återigen i Göteborg. Det är tredje gången vi är här och plockar med oss poäng, sade Håkan Åhlund. Vi faller med flaggan i topp.

Robert Olsson var inne på samma linje.

Det är oerhört jämnt mellan de här två lagen, sade han.

Mer läsning

Annons