Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda sänkte ineffektivt Brynäs

Annons

Frölunda med gott självförtroende och stabilitet kom till Gävle för att möta ett skadedrabbat Brynäs. Linus Fernström storspelade framför kassen och såg till att Brynäs skulle bli nollade på hemmaplan.

Fernström är anledningen till att vi vann i dag, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg.

Inledningsvis var det Brynäs som satte fart på spelet och fick Frölunda-försvaret på prov hela perioden. Trots en del farliga lägen så slutade den första perioden oavgjort.

Vi kom ut alldeles för bleka. Det sätt vi agerade i första perioden gjorde att jag inte kände igen mitt eget lag, säger Rönnberg.

Det var ett helt annat Frölunda som klev ut på isen i mittenperioden och matchtempot kunde långsamt saktas ner. Och till slut kunde bortalaget vända på matchbilden.

Vi började att slarva med puck och fick ingen rytm i spelet. Frölunda blev hetare än oss, säger Brynäs-tränaren Tommy Jonsson.

Med fem minuter kvar av mittperioden fick Frölunda spela i numerärt överläge. Då tog Magnus Khanberg chansen att sätta dit ledningsmålet mot sin gamla klubb. Efter en fin passning från Erik Gustafsson kunde Khanberg enkelt skjuta pucken förbi målvakten Johan Holmqvist.

Vi kommer ut i andra mycket bättre. Bättre fokus på killarna och vi gör det vi ska göra, säger Rönnberg.

Frölunda fortsatte att pressa högt på banan och göra det svårt för Brynäs att etablera något tryck över huvudtaget. Med en och en halv minut kvar fick Alexander Wennberg pucken och satte 2-0-målet. Uppförsbacken började bli för tung för hemmalaget.

Brynäs kom ut i slutperioden och försökte återigen att pressa tillbaka Frölunda - men Linus Fernström stod pall för trycket och fick Brynäs att framstå som alltför ineffektiva.

Fernström håller oss kvar i matchen och är kvällens stora hjälte, han om någon förtjänar att hyllas i kväll, säger Roger Rönnberg.

Men fem minuter kvar av matchen valde Tommy Jonsson att ta ut målvakten i powerplay. Trots det kunde Brynäs inte göra mål och när klockan stod på 18.11 fick Frölundas Erik Karlsson tag på pucken i ett friläge och kunde enkelt stänga matchen när han gjorde 3-0.

Vi spelade bra i kväll. Även om det skapades lika farliga målchanser från båda lagen så var det vi som hade bättre skärpa i kväll, säger Rönnberg.

Mer läsning

Annons